Main menu

Navigation

Error in building cesm1_0_5

6 posts / 0 new
Last post
xlong@...
Error in building cesm1_0_5

I think the error was from netcdf lib,  as is shown in the ccsm.bldlog.1 file 

Then I add one line in the Macros file as:

LDFLAGS       := -L$(NETCDF_PATH)/lib -lnetcdff -lnetcdf

Then new error come out, as is in ccsm.bldlog.2 file

any help is appreciated.

thanks

jedwards

You need to link to the hdf5 library - you can usually get the link line you need by running nc-config --libs

For example on my laptop I get:

 nc-config --libs

 

-L/usr/local/lib -lnetcdf -lhdf5_hl -lhdf5 -lz -ldl -lm -lz -lcurl

CESM Software Engineer

xlong@...

Thanks.

Problem fixed.

I added a line in the Macros as:

LDFLAGS       := -L$(NETCDF_PATH)/lib -lnetcdff -lnetcdf

LDFLAGS       += -L/usr/local/apps/hdf-centos7/hdf5.18.4-intel2013/lib  -lhdf5_hl -lhdf5

Now I can successfully build the model.

However, when I compile the model in a f09_g16 resolution with F2000, the model freeze at the 'Initialize atm component' step.

Then I try to reconfigure the model in a f45_g37 res, the model abort at 'Initialize atm component' step with a error as 'forrtl: severe (174): SIGSEGV, segmentation fault occurred

Thanks

 

xlong@...

the intel compile version is : ifort version 14.0.2 and icc version 14.0.2 (gcc version 4.8.0 compatibility) if this is useful

jedwards

I can't see the problem in what you've sent me.   You might try to compile in debug mode.

CESM Software Engineer

xlong@...

Fixed.

It is the Intel 1.4.x issue.

I reduced the optimization level to -O1, problem solved

Thanks.

Log in or register to post comments

Who's new

  • jwolff
  • tinna.gunnarsdo...
  • sarthak2235@...
  • eolivares@...
  • shubham.gandhi@...