Main menu

Navigation

porting CESM 1.2.0 to cluster TH: cesm setup proble,

4 posts / 0 new
Last post
tianfengco@...
porting CESM 1.2.0 to cluster TH: cesm setup proble,

 

Hi,

 

We are trying to port CESM1.2.0 to a cluster called TH.  We changed the IO file directories in config_machines.xml  and the compiler selection in config_compilers.xml under cesm1_2_0/scripts/ccsm_utils/Machines.    Currently we are able to create a new case using the following command:

 

./create_newcase -case F_2000_WACCM -compset F_2000_WACCM -res f19_f19 -mach TH -compiler intel

    

But when doing the cesm_setup, the following error message occurs. Could you please help?  Many thanks!

 

Creating Macros file for TH

/home/tianfeng/cesm1_2_0/scripts/ccsm_utils/Machines/config_compilers.xml intel TH

Creating batch script F_2000_WACCM.run

USE_MPISERIAL: Undefined variable.

UTILROOT: Undefined variable.

UTILROOT: Undefined variable.

MACH: Undefined variable.

Locking file env_mach_pes.xml

Creating user_nl_xxx files for components and cpl

Running preview_namelist script

USE_MPISERIAL: Undefined variable.

ERROR: /home/tianfeng/cesm1_2_0/scripts/F_2000_WACCM/preview_namelists failed: 256

 

 

regards

Feng

santos

I'm not sure about this. Since this is more of a porting issue than a WACCM issue, I moved it to this forum; hopefully someone else can comment.

Sean Patrick Santos

CESM Software Engineering Group

tianfengco@...

Thanks Sean.   Can anyone help please?  thank you!

santos

Looking at this, it seems that "USE_MPISERIAL" only exists inside the PIO configure script. Can you answer a few questions?

1) Are you copying anything from a previous version of CESM (1.1 or 1.0)?

2) What have you set for MPILIBS in config_machines.xml?

Sean Patrick Santos

CESM Software Engineering Group

Log in or register to post comments

Who's new

  • lwheele@...
  • afroberts@...
  • richard.allard@...
  • tracy@...
  • 498749303@...