Main menu

Navigation

Run time aerosol deposition file issue while using own forcing data, CLM 4.0

1 post / 0 new
umair@...
Run time aerosol deposition file issue while using own forcing data, CLM 4.0
Hy folks,

I am working on CESM1.0.3 - CLM 4.0 for last one year. I am really frustrated because i can't run the model with own forcing data. I tried multiple things, these are:
1) When I create the case with "-res pt1_pt1" and then giving "DATM_MODE = CLM1PT", and making changes in stream files in $CASEROOT/Tools/Templates (because i am using 3 hourly global dataset of 720 x 1440). After configuring and building the case successfully, I got run time error. In log files, it shows it stops in atm. component. When i see the atm log file, there was no error there, and it stops just after reading "aerosol deposition" file.
2) I also tried to create the case with "-res f02_g16" (0.23x0.31), and "DATM_MODE = GLDAS", with changes in stream files for 3 hourly dataset as mentioned in guide book. In this case, I got the same runtime error, the atm. model stops just after reading the aerosol deposition file.
3) But, when I create the case with "-res f02_g16" (0.23x0.31) and using "DATM_MODE = CLM_QIAN", the model works fine for the same aerosol deposition file.
4) I even tried to create the aerosol deposition file for (720x1440 grid) using aerdepregrid.ncl script, but that aerosol deposition file also didn't work with my own atmospheric forcing dataset.
5) Point cases are working fine for my own forcing data, which is daily using the same aerosol deposition file. i-e (aerosoldep_monthly_2000_mean_1.9x2.5_c090421.nc)


Please find the attach log files for three different cases.

I really need your help in this, I am working on this issue from last 3 months, now i am getting closer to my thesis presentation. I am trying my best. I am sure i am missing something here.
I will be very thankful for your positive feedback.
Regards

Umair

Who's new

  • duvivier
  • sanwar_r@...
  • yjiang6@...
  • juliob
  • lgeng@...