Welcome to the new DiscussCESM forum!
We are still working on the website migration, so you may experience downtime during this process.

Existing users, please reset your password before logging in here: https://xenforo.cgd.ucar.edu/cesm/index.php?lost-password/

Error in E user compset when run with atmospheric chemistry

Dear all,
I want to run a slab ocean model using the E component set along with chemistry for that I prepared a user compset "1850_CAM60%CCTS_CLM45%SP_CICE_DOCN%SOM_MOSART_SGLC_SWAV_TEST". I am successfully able to build my user compset at the one-degree resolution. However, while running simulation gets cashed with the below error. Moreover, I successfully able to run CESM2 with default E component set “E1850TEST” long name is1850_CAM60_CLM50%SP_CICE_DOCN%SOM_MOSART_SGLC_SWAV_TEST.

…..
ERROR: tracer_cnst_init
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
ERROR: tracer_cnst_init
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
ERROR: tracer_cnst_init
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
ERROR: tracer_cnst_init
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
ERROR: tracer_cnst_init
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
ERROR: tracer_cnst_init
O3 is not an invariant
O3 is not an invariant
ERROR: tracer_cnst_init …

Thanking you in anticipation for help.
Best regards,
Pawan Vats
 

nusbaume

Jesse Nusbaumer
CSEG and Liaisons
Staff member
Hi Pawan,

The message you are getting is due to an error during the initialization of the atmospheric chemistry tracers in CAM. Thus I am moving this post to the CAM-Chem forum, so that the experts in CAM's chemistry routines will see your post and hopefully provide you with the help you need.

Thanks, and have a great day!

Jesse
 
Top